2:38:00 PM

RAYYAN WARDED

Assalamualaikum...


Tajuk entry pon ala-ala kecemasan je kan. Itu lah dia, hero kecik sy dikejarkan ke hospital...yang berpunca jatuh katil.

Benda ni jadi awal Disember kelmarin, hari sabtu jam 3pg. tengah-tengah sedap tido tiba-tiba dgr dia nagis tengok-tengok dah duk terbaring kat lantai. punyer la kelam kabut sy. pujuk-pujuk dia nangis then dia ok boleh sambung tido balik. Tapi tiba-tiba je dia dia muntah. OMG! banyak dia muntah..bawak ke bilik mandi dia muntah lagi + mengigil. sy ok lg time tu..boleh lg tido kan dia balik. TIBA-TIBA dia muntah lendir kuning pulak. Kalini mmg tak boleh tunggu lagi. masa tu dah pukul 330pg. terus tukar baju and terus g kecemasan.
sambung muntah lagi. kesian anak mama.dia pon letih dah time tu. doc check je terus kasi ubat tido...utk buat CT SCAN. pung pang pung pang jam pon dah kul7 CT SCAN pon dah buat...dia pon dah pengsan lps nangis-nangis + masuk air + kesan ubat tido. Doc ckp rayyan kene tahan utk monitor dia 24hours. Coz result CT SCAN tu Alhamdulillah OK. So dengan rela hati kami pon bermalam la di wad.

Selepas selesai buat CT SCAN


Masih tido lena lagi selepas beberapa jam....mungkin kesan ubat tido tu....
Dia dah bangun and tido balik...masih mamai lagi...sudu sebagai peneman!haih!


Bila dah petang baru dia bangun...dan boleh senyum...duduk...dan sibuk nak cabut jarum kat tangan. Akhirnya berjaya jgk dia cabut jarum itu...dia rimas!

Keesokkan harinya cukup 24hours. rayyan pon dah stabil..mkn ok..berlari pon ok..so doc kata discharge.Alhamdulillah. Doc kategorikan kes rayyan sbg ==> "celebral concussion". Alhamdulillah semuanya selamat. Amin.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails