10:05:00 AM

TERIMA KASIH ALLAH

"ALHAMDULILLAH"
terima kasih ALLAH..

dengan yakin itulah ungkapan ku dan semua saudara-saudara
 se-ISLAM ku diluar sana.

baru sahaja semalam aku berkata-kata tentang tempat saudaraku di GAZA...hari ini GAZA dalam kemenangan...
Melihat wajah-wajah syukur mereka atas kemenangan yang ALLAH beri air mata mengalir barangkali..
ALLAH sudah memakbulkan doa kita wahai saudaraku...
ALLAH mengangkat doa kita saudaraku...
ALHAMDULILLAH...SYUKUR PADAMU YA ALLAH..
ALLAH HU AKBAR!
credit google

Wahai anakku teruslah berdoa utk keluargamu...
saudara-saudaramu yg SYAHID...

Semoga kamu semua di GAZA terus kuat utk ISLAM..
ALLAH ALWAYS WITH US!




4:31:00 PM

SAVE GAZA

SAVE GAZA
Perkataan ini yang sering disebut-sebut bukan?

setiap hari ada sahaja berita terkini tentang saudara kita di gaza...
tentang kesengsaraan...
tentang keganasan...
tentang kekejaman...
tentang penindasan..
tentang kemanusiaan..
tentang keberanian...
tentang kesedihan...
tentang kesabaran..
tentang kehilangan...

pelbagai rasa dan binasa...

Bila tgk gambar-gambar yang berlaku
di sana mmg hiba sgt hati ni....

credit to Google
Inilah air mata wanita di GAZA...

Kesedihan yang entah bila ada penghujungnya...

credit to Google

credit to Google
Lihat lah dgn mata hati kemanusiaan yang Allah beri...
lihat dgn telus...mungkin air mata akan mengalir...
keadaan mereka yg sgt menyayat hati...
apa daya kita kan...
kalau diikutkan hati saya mahu saja saya selamatkan setiap saudara...
paling kasihan pada anak-anak kecil di sana...
Ya ALLAH...

credit to Google
Apa yang kamu rasa bila melihat gambar ibu dan anak ini????
ALLAH HU AKBAR!!!
credit to Google

Hanya dgn SATU pertolongan semuanya akan tamat...
BUKAN JUTAAN TENTERA...
BUKAN JUGA JUTAAN SENJATA...
BUKAN ITU dan BUKAN INI..

Tapi dengan HANYA pertolongan dari ALLAH s.w.t sahaja yang dapat menamatkan kesengsaraan ini.
ALLAH MAHA BERSAR...

Dengan Izin ALLAH segalanya akan TAMAT.

Berdoalah kita minta PERTOLONGAN itu dari ALLAH..
Selamatkan Mereka Ya ALLAH..
Lindungi mereka Ya ALLAH..
Semoga dimakbulkan doa kalian..
In Syaa ALLAH...
Ameen.







11:42:00 AM

Musim Berkhatan

Assalamualaikum...
Musim cuti sekolah dh pon tiba...kalu musim coti je mesti ader kenduri kawen..kawen je mesti time coti sekolah...heeee...
Tapi ada lg satu benda yg berlaku time coti sekolah...
BERKHATAN!!!! yeeerrrr ittuu lah dia!

sape yg nk berkhatan ni???? hehehehe...tak kan
Si Ucuk Rayyan kot!!???!! No..No..No..


Nampak tak boiboiboy yg pkai baju purple tu?? kedua dari barisan hadapan...
ngeh...ngeh..ngeh... sudah besar bukan?
itu lah dia Najmudin Toyyib...dia sudah besar dan sudah boleh potong! ehhh berkhatan la..
time ni dia dia tgh berarak...
saya ada tanyer dia kenapa duduk kat depan dlm barisan...??
toyyib : sebab sapa rendah duduk depan..
oooooo..rendah rupanyer dia... =)


mandi beramai-ramai...time ni rilek lg..leh lg nk lompat2 seronok main air...lepas ni siap la...

tgh tunggu turn...masa tunggu turn ni je dah 3 kali masuk kuar toilet...huhuhuhu...ketaq!!!

bila dia sampai rumah je...mata berair je...sian toyyib...
sebelum dia keluar rumah saya ada pesan kat dia ..
""Toyyib nnt pilih no1 tau utk sunat..jgn org yg ke10 nnt sakit...""
tak lama lepas tu my hubby call...
Toyyib no yg ke14 sbb daftar lambat..tp dia dah takut dah sbb tak dpt jadi org first utk sunat...dia kata nnt sakit..sbb cik siti kata kalu dpt yg ke10 sakit..
gulpp!!rasa bersalah lak saya...tapi nasib baik hubby explain balik kat dia...
heeeee...
balik je nangis2 sbb sakit dia kata...jerit2 nak tahan sakit..sian pulak tgk...
last2 kasi game terus senyap..haiya!!!!

Sian kan bila tgk muka dia....
Tapi dia budak yg kuat...kejap je mcm ni lps tu elok je...
tak der la smpai demam2 bagai..

Dia pon tak der la meraung bagai nk rak time proses penyunattan tu...hehee..budak2 lain menangis...jerit2...itu yg buat dia lagi takut...dia msti bayangkan yg dahsyat2...
Hubby story la : Bila tiba giliran dia ngadap doktor dia kene baring atas katil tu...bila dia baring je terus dia tutup muka...sudah mula cuak barangkali.hehehe
Lepas tu dia siap ckp ngan my hubby mata toyyib masuk habuk la...hahaha padahal hubby dh agak dah ni msti nak nangis ni...doktor tak usik apa2 pon lg...lps tu hubby tgk perut dia berombak-ombak..emmmm mmg sah nangis...tp dia bijak dia tak nak org nmpk dia nangis dia tutup muka...sebelum doktor nak mula kn proses "itu" my hubby ada pesan "Toyyib kalu sakit ingan Allah tau..."
Then tiba lah saat yg ditakuti dan digeruni oleh semua kanak2 yg akan disunatkan...
Doktor start bius dia dh start nangis...SAKIT.
banyak kali doktor bius. kebetulan my abah ada kasi dia tuala kecil ...masa dia tgh menahan kesakitan tu dia jerit2 sambil tutup mulut dgn tuala tu..."ALLAH HU AKBAR!!..ALLAH HU AKBAR!!.."
dia ingat pesan my hubby...gud boy!
dia juga bijak..tak mau kasi yg lain dgr jeritan kesakitan dia.jadi dia tutup mulut.


Ha hero yg ni peratikan je abg Toyyib dia yg baru sunat...
lepas ni turn kamu pulak...


~SELAMAT BERKHATAN~


Related Posts with Thumbnails