1:43:00 PM

BiRthDay PartY & CakE

Assalamualaikum w.b.t

Apo kaba org kampung!!!? hehehe

setiap minggu mesti ada je benda nk buat time2 tgh sarat ni..hehehe..
mmg xleh nk duk diam...nnt busan...tak kn duk silang kaki sambil usap perut je kn..Lalalala..so mari la penuhkan masa dan ruang yg ada dgn yg TERSHAYANG!!! =)

On saturday ada kenduri kawen kat Dewan MPKj...Ni pon My Mak tershayang ajak joint group gegirl2 pegi kenduri ni...Coz my dear hubby keje..sian tgk aku duk menung2 kat umah...I Follow je la...Tak dapat nk g kenduri kawen kat Ampang ~ Jep & Pasangan ~ btw Selamat Pengantin Baru Jep ...hehehe
Badan Pon dh sama saiz ngan Kak Min...Sib tinggi sikit je...hehehe..tak pe ni kira pembawakkan la kan...Pipi tembam...kaki berat...hehehe..mmg best la time mengandung ni...Layannnnn...

 Lps balik kenduri Kak Min ajak g beli hadiah utk cucu2 angkat kesayangan mereka... 
HAIKAL & AMMAR..actually Kak Min jaga diaorg...so mereka sgt rapat...

Saya pon nak kasi hadiah jgk...Tp kebetulan mama mereka ni order kek CHOC MOIST ~ 1kg utk b'day party askar dia ni...so ak rs baik kasi je sebijik kek utk b'day party ni...heeee...

So petang tu lps my dear Hubby balik keje terus ajak g beli barang kek...semngt nk buat ni...
heeee...

Kek kene delivery ke rumah mereka sblm kul3 ~ Ahad.. 
Ari ahad tu bersilat lah buat kek kat dapur...pagi2 dh ngadap kek....Haiyark3!!!! kul2pm settle kek den!


 Ni la hasilnyer...x seberapa pon...simple je kn..ok la utk kanak2..heee...
tp hasilnyer lbh dr 1kg...2kg lbh kek ni...sbb bukan sponge cake...
Kali ni buat doble layer cake choc moist...tgh2 tu letak cream choc..fresh cream sy buat...then salut the hold cake dgn cream choc tu...lapisan akhir baru sapu topping dark choc...then hias la simple2 kit....heheheh...pastu letak dlm kotak..and DONE!!!


Ni time potong kek...sebelah tu kek UPIN IPIN...tuan rumah order kat camelira cup cake...
kek sponge vanilla...
Hari ini adalah hari mkn tak ingt dunia saya! ish3...makan..makan dan makan...
Setiap kali weekend mmg akan ada tmpt nk pergi and akan ada makanan yg bnyk utk makan...
cmner la tak BOLAT!

InsyaAllah this weekend duk diam2 la kat umah yer...huhuhu
InsyaALLAH...


0 comments:

Related Posts with Thumbnails