11:07:00 AM

My Soldier...~ Lovely Niece ~

Ramai dh askar2 Kak min n Abg Noh...Larat x larat je la nk sakat...hah.

My niece yg paling muda trang tang-tang...Irdina Ferlis Farouk..

DOB - 27 Julai 2011 ~ 7 month

Dah pandai Poyo dah skang ni - mama dia la ckp cmtu...

meniarap dh lulus...dh leh duduk dlm walker...

gud girl!!!

usia dia 2 dayz sy dh g tgk dia kat hospital serdang..agak bersemngat la jgk nk g tgk...

alwayz miss gegirl ni...siap mimpi2 lg la...biasa la tu selalunyer yg paling kecik kene bagi perhatian lebih...hehe..

Sib baik duk dekat...senang nak terjah!


Ok ni bro dia...Firman Izham...sejak gigi depan dh hilang ni amik gambar pon cover2...

Kalu x...HA Tu Diaaa..Kolar baju Naik Baekkk Punya.konon macho.

bagus dia ni, speed learning..main badminton mcm 'Lin Dan'..ayat power...

main PS2 giler kentang! Ayat dia paling last aku dengar

"kene usaha" so dia msti sentiasa berusaha...
7 years old...

Haru la yg ni....Actually 4 org je my niece yg lebih tu watak tempelan jek...
that's my younger sister ~ pretty girl kamalia..konon duk mencelah tu gamba ni ada effect lebih la ek?atau nmpk sedikit cumel? Nan hado la jawabnyer!

Toyyib maybe lebih macho kalu x duk bersimpuh kn?
"Ala budak-budak..."
From left : Toyyib , nurul , bahirah, nuha

Toyyib already 6 years old...

starting masuk KEMAS nangis2 jgk...hehehe..Apa dah!

Cik Ajai selalu ckp...Toyyib laki2 kene kuat!
Entah la boboy sorang ni...kadang2 tgh sujud solat pon dia leh tido.Acamne tu?
nak kesian ke aper ni?
Aper2 pun dia la kesayangan kami ;)
Nurul konpiden lbh plk...It's good by the way...
1st day sekolah dah kenal nama kawan2...
x nangis...pandai jaga adik2...
tukang report yg berdedikasi...
Bahirah clever girl! bit naughty but so so clever...result exam gempaq la..
kaki malas sikat rambut!
kalu rambut dia panjang dolu2 rambut dia mmg ada la rupa watak puaka tebing biru tu...adoii..sib baik xder kutu bamboo kn?
xper la janji dia ni pandai..dah besar nnt tau la nk melawa...haih..
Nuha drama queen...hehe..pandai drama ni..
kecik x hengat!
dlm mulut mcm ada emas.always silent.
benda penting je dia ckp. mcm "Nak Air"
Dgn family dia xder la silent..selain family dia konpem dia ssh nak ckp...
mengalir air mata la nak komunikasi ngan dia.
But EXCEPT Cik Ajai dia...blh je burak sakan ngan Cik Ajai dia..
Not Fair OK! hehehe..
Sibling dia smua panggil mak dia "UMI" tp dia ni jek panggil "Ma". Ha pikir-pikirkan.
"Hello Cik Ajai"...maybe tu la ayat dia nk ckp kn?
ED with her father...baca buku ker koyak buku? Ha..Hep!hep!. Actually rambut dia mengalami proses keguguran, my mom's say "cukur bantal".
It's normal babe...nnt tumbuh rambut baru...


Rambut kalu pendek kusut masai mcm mane pun tetap cumel....
Ok ni my niece belah Pahang...
Dayah kami panggil...
dia ni independent kit..x heran kalu org panggil..wat dekk je...
kalu tgk cartoon favourite dia tu sanggup berdiri betul2 depan TV smpai la iklan baru dia leh pandang kiri kanan..kalu x harammm...
muka dia ni sejibik muka my MIL...
Opah kecik my hubby panggil..hehehe
sy pulak tgk dia seakan-akan tweety.cumel mcm tweety cartoon tu..hehehe.
Dia duk jauh kit, kat Gopeng...
so nak jumpa pon selalu jumpa time balik umah my MIL je la..


Waaa Rindu sama kalian semua...padahal smua duk sejengkal jek (kecuali dayah). Weekend jek konpem jumpa. Always miss them. that was normal kn? Mcm tu la. Family alwayz in my heart!
We love u All !!!

8:43:00 AM

Mak Ani Son's Wedding

Last weekend kamik memenuhi jemputan kawin Anak lelaki Mak Ani...
"Afif & Fazilah" @ Bandar Manjalara...
Mak Ani ni akak senior kat opis kamik...
Disebabkan x brapa familiar ngan address yg diberi ktorg follow kak isma n family ...
Smpai sane org x ramai lg..leh lah menjamu selera dgn tenang ..Ahakss!!!
Lps mkn leh la duk tunggu perantin smpai...
Sempat la amik gamba Tisya - Kak isma daughter ;)
"Tisya...senyum tisya..senyum..." - ni la senyuman dia beserta peace!!!
Comel pengantinnyer....Mmg sepadan...
Beside me is Mak Ani...itu lah ibu penggantin...
Aii selalunyer bergamba ngan perantin..ni ngan Mak perantin....jadilah...
Going Home sweet home with my dear hubby!
Congratz utk Penggantin...

Related Posts with Thumbnails