12:10:00 PM

GULAI TEMPOYAK IKAN PATIN

Nak try masakan melayu Pahang x??
Resepi paling simple ni...mmg sempoi lah!
Apa kata korang usha2 dulu resipi ni...
GULAI TEMPOYAK IKAN PATIN
(Menu 2 org makan)
~ Ikan Patin 3 bahagian - ikut suka la nak bahagian mana
~ 1 1/2 sudu tempoyak - sy guna sudu senduk kecil tu...
~ 1/2 inci kunyit (blander)
~ cili api - ikut suka nk pedas mana (blander)
~ Air 2 cawan - ikut nak pekat mana
~ Gula & garam secukup enakkk


* Lebur je smua bahan dalam periuk bila dh mendidih baru msukkan ikan. Mudah bukan?


Try it...Taste it...And Eat It...hehehe
Ha tu je ramuannyer...simple giler. Tapi resepi ni utk 2 org makan
so nnt pandai2 la adjust sukatan ye kalu nak masak lebih...hehe
Actually ikan ni import dari Pahang...kui..kui..kui..
Ikan Patin sangkar senang nak dapat kat sana, Harga pon ok..
Rasa ikan patin sangkar pun lbh sedap berbanding ikan patin kolam yg senang nk beli kat supermarket tu...
My hubby reject kalu ikan kolam..sbb rsnyer kurang enak...
Tp sy ada dengar pasal ikan patin Buah...rasanyer lbh meletop! Katenyerrrr....
So ni lah recipes yg sy blh share for this time..
Tata.....

3:09:00 PM

WAYANG & POP CORN!


Last weekend My Bro ada la ckp pasai Filem
"Hikayat Merong Mahawangsa"
Dia kata citer mcm tu best tgk kat cinema. Filem Epik kali ni mmg layan jgk la...
tp tgk trailer je...full movie x tau la cmne...hopefully besttt.
Dulu time filem "Puteri Gunung Ledang" my bro paling semangat ajak tgk..berkobar sakan. Tiket time tu mcm goreng pisang paneh! kejap je sold out!
Filem epik Malaysia paling GempaQ..time tu la..
Tp skang ni x sangka lak Tuan Yusri KRU nk wat filem epik jgk...
Dia Kepala Filem..citer yg dia wat kebanyakkannyer BOX OFFICE!no wonder la kan?
Actually just nak share trailer yg sy tgk..
Let's check it out babeh!




NOTE: "PsssTT!!!background music ni just one round no repeat, so lagu ni abis leh la tgk trailer ni dgn tenang kn?"

~ HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA ~

9:08:00 PM

Lot's of Love....


This is Toyyib family banner...But waittt! kenapa ada kami??
This is the story....Story of Us......
Najmuddin Toyyib Bin Fu'ad....
kenalkan ??? kebanyakkan entry msti ada muka dia ni kan..hehehehe...
Dia sangat dekat dgn saya...
Actually dia x sempat nk bau hospital..kat rumah dia dh selamat dilahirkan...huhuhu..Sy dpt tgk dia lps beberapa minit selepas dilahirkan sambil menghisap ibu jari nyer...comel bukan?tak nangis diam je...smpai la ambulance dtg n wat aper yg patut...
Dia - the only one boyz in his family...
Dia membesar di depan mata sy...
Bila dia dh pandai panggail "Cik Siti" sy rs bahagia ;)
Sampai sekarang kami sentiasa dekat...
ermmm..
when i have someone, sy kenalkan dia pada Mr Ajai...hehehe...
dan x sangka mereka mmg ngam! what a supprise!!!
and they getting closer and closer...dan dia terus panggil "cik Ajai"
Deeply in my heart i'm so happyyyyy...

Time nk keluar dgn Mr Ajai before kawen dulu2 ada jgk ajak toyyib join...dia melompat suka...

When i'm getting married...he's so excited and happy for me...
he alwayz says "cik siti ngan cik ajai nak kawen yea? "

On my big dayz pun dia sentiasa dekat dgn kami...Toyyib2...hehehe

see!!! so close kn??

Last weekend, 3 of us gerak g rumah my MIL @ Pahang...hampir 1 week kat sana..and this is 2nd time toyyib join us...2nd time?? i think more than that!huhuhu

dia happy kami pun happy....

Lot's Of Love...

Related Posts with Thumbnails