2:53:00 PM

BUNGA DIHATI KAK MIN




B.U.N.G.A or in english F.L.O.W.E.R..Tiihehehe..
kalu dikira ngan jari 1..2..3 je bunga dihati kak min...
yeeee!!!3 je selebihnyer kumbang!
kami la gegirl yg ada dlm keluarga abg noh...
Actually En. Mohd Noh - full name buah hati kak min.
for sure i'm the oldest between 2 bunga tu la kan ...



lama jugak la aku dibongsukan dlu...
puas dah bolot semua sorang2 for 9 years...
bila dh rs hidup sepi , hajat aku utk ada adik pon dimakbulkan..
so ada la pertambahan gegirl dlm keluarga abg noh ...
dtg lah mereka2 yg kepochi dua org nih..
*shira
*kamilia
Kalau ikut nama penuh depan akan ada "SITI" mewarisi nama kak min..
org kata...



kalu pangkal nama SITI manis gamaknyer *petir~
tu worang kata...

tp tulah pernah la dlu zaman hingus-hingusan naik motosikal g palm station pastu ada pak cik tu tiba2 tanyer konon mcm polis..
pak cik : ni korang ni dr mane ni?
aku n the geng : dari sekamat
pak cik : ni nama sape? - dia tanyer la sorang2
tp bila time kat aku je...
pak cik : ha yg ni tak pyh ckp..pak cik tau..nama SITI kan?
aku : aah, mane pak cik tau..
pak cik : tgk rupa pun dah tau...
aku : hebat ar pak cik...
pak cik : org nama SITI ni kita boleh kenal...lemah lembut, sopan2, manis..
aku : Oooo..
tp time tu aku x kembang kempis pon ..serius!!sbb time tu br2 nk abis sekolah...br nk kenal dunia..so tak anggap pon mcm satu yg blh dikembangkan..haha
aku ngan geng2 cuma ckp..

WAH HEBAT LA PAK CIK TU!!!! mcm mana la dia leh tau...entah2 ada ilmu ke aper ke..
ok tu je citernyer..

kembali kepada asal...

bila dah dpt adik umo aku msti la dh meningkat sikit..konpem kene jaga adik..
adui urut dahi la aku nk kene peratikan adik-adik...
dpt adik2 yg peramah ni bukan mudah...
dpt adik yg suka beriya depan cermin pon bukan mudah...
tu belum kes berperang lg..
tp itu la hakikat...



kamilia kecik2 dah start mix and match baju-bajuan sendiri...
shira pon jgn kata la...
aku ditugaskan peratikan mereka2 ni...penat wooo...
tp kak min lg penat nak peratikan ktorg...

sekarang semua bunga2 kak min dah pon meningkat usia..



ni kamalia on 2011..besor dah...This year UPSR...
tp x sangka lak rabun...opsst! berkat baca buku dlm gelap kot..

tu la..kak min selalu ckp JGN BACA BUKU DLM GELAP!2X ulang..
Actually bkn gelap gulita...adalah serpihan2 cahaya...
Bunga kak min yg bongsu dia lah...cengeng sikit!
Nak check mata rabun ke tak pon boleh menitiskan air mata..Acamnetu?
Tp kak min layannn jek...



Shira 'sweet 17....SPM tau thn ni...bab masak..bab2 facial...bab2 makeup..bab2 rambut serah kat dia...dia sgt teruja! kak min sgt menggalakkan..
Actually rambut aku menjadi kucar-kacir gara-gara experiment dia yg gagal2...
Tiap kali ujung minggu kami bunga2 ni akan bertemu ... setiap kali bunga2 ni berkumpul pasti akan ada kumbang yg mengiringi...my dear hubby ofcoz!tettt!
kadang2 belum hujung minggu dah siap2 kol "dtg tak umah mak?"
pendek kata setiap minggu call dari mereka2 msti ada...mcm dh jadi reminder...tanyer balik tak? hehehe..rindu barangkali.
Bila bunga2 dah besar ni...otak pon banyk akal...gilez2...tp kak min still boleh layan ngan cara muda-mudi ktorg..hehehe...cayalah kak min!
tp paling x boleh lupa time my big dayz...
Kak min org paling sedih...
Bunga sulung dia dah kawen..sure dia rs sedikit lain...
Kak min ckp...nnt sunyi je rumah ni kalau ct xder...nnt sape nak mkn lauk mak masak...sedih je aku dgr...padahal ada ramai lg yg menemani kak min kat rumah tu...ramai je yg blh mkn masakan kak min kat rumah tu..
tp tu lah hati ibu kan siapa yg tau....
Tp tu mula2 je...dah lama2 dia okay~cayang kak min..muah
nnt bunga 2 org tu kawen lg dia terasa kan.
kak min sentiasa nak tgk bunga2 dia di depan mata.
Kak Min & Abg Noh~



~ We LoVe U KAK MIN & ABG NOH... ~

0 comments:

Related Posts with Thumbnails