10:27:00 AM

Mim Alif Kaf Nun sesambil beraya di rumah my bro...

tema nyer? Makan...makan...makan lagi...
tapi ingat jgn mentekedaghah sampai tak hengat dunia...Ingat-ingat la sikit yer.
ok kali ni nak share ler sikit kan ngan uols time kami semua beraya kat rumah my bro...
turn diaorg pulak masak memasak ni...
ptg 10hb tu kami serbu rumah mereka ni...
layannnn...

ok time ni semua berkumpul kat rumah mak...
tp my bro fadzli n fitri x dpt join atas hal-hal duniawi mereka...
it' ok...kami faham.Lalalala..cukup time kami semua gerak la ke sg ramal dalam...dekat jer kan..bukan keluar daerah pon.
sesampai jek kat rumah my bro semua terus menuju ke ruangan makan...aper lg..Bismillahhirohmannirohim....
sampai tak hengat la nak
 amik gambar menu kak yantiku..

perut dah kenyang, hati pon senang...baru leh rilek-rilek dengan tenang...kan?
so my abah paling awal posing depan camera ok.
Tapi senget la abah....dgn irdi-irdi sekali senget...try sekali lg amik..ok ready!!!!
1
.
.
.
2
.
.
3
.
.
ok la kan....
kami pon teringin jugak nak bergambar raya..hihii...tapi my sayang mak ni pulak main tutup-tutup mata....
lagik satu kali!!!!

1...2..3....
.
.
Boleh la !!!
This is my SIL ...ummi kepada nuha, Toyyib,and 2 lg gegirl tu....

Bagus kan? walau sesibuk mana mengejar hal dunia still lg ingt Yang SATU.
gud Boy!

Mereka ni sentiasa la ada benda nak di borakkan...

Ohhh tadi uols dah solat kan? so boleh la terus kan main PS2 tu yer...

Cian irdi kene duduk di sebalik jejari kayu..huhuhu..sama nasib mcm teddy tu. hahaha...
duk diam-diam..jgn nangis-nangis tau...suara u tu nyaring okay...huhu
Anak-anak, menantu & cucu lelaki Abg Noh n Kak Min...actually tak cukup lg 2 org la...bz sgt ler mereka tu...
(Nuha just menyelit jek..dia girl ok.)

Jap yer nuha...muka cm dah boring jer...
Family my Along....
Family My Bro Farouk....

Ok yang ni anak-anak , menantu  & cucu perempuan Kak Min n Abg Noh
Ok mlm tu kene balik cepat2..balik rumah mak yer...bukan balik putrajaya.jom balik!Ada org nak dtg raya...
Pssst * click picture for sharp view
~ Salam Lebaran dari kami sekeluarga!!! ~

1:00:00 AM

Bila dah Raya Kedua, Ketiga, keempat dan . . .

It's All about beraya + ziarah menziarahi....
Still dalam muuuuud raya..
 still lg dalam bulan Syawal..
bila dah raya sakan kat Pahang...tiba lah masenyer gerak ke kajang ...
mlm raya kedua kami dengan gigihnyer berangkat pulang ke kajang...
sesampai jek kat sane lepak jap pastu main mercun "KLCC" bak kata syira a.k.a sopia tu...
video ada tp segan lak rasa hati ni nak upload..hah.
utk raya ketiga kami akan konvoi
beraya sakan @ PD,N9
jumpo sanak sedaro den kek sano.

sebelum bertolak..happy nk collect duit raya!
Setibanya di Port Dickson...seronok jumpa sanak saudara...makan..makan..dan makan..
jalan ramai-ramai dari 1 rumah ke 1 rumah..
Sakan beraya! syok woo...
Raya kali ni sayu jgk hati tgk pakcik, mak cik, atok, nenek...diaorg semua dh semakin dimamah usia..tp Alhamdulillah masih sihat dan gagah sambut kedatangan kami..
Anak-anak sedara yang semakin membesar...cumel-cumel...teringat time aku ngan sepupu-sepupuku dulu...mcm ni la ramainyer..
port diaorg bergambar ni la tmpt ktorg
kecik-kecik main...
banyak benda yang nk diborakkan...
soh...seh..soh..seh...ptg baru la ktorg gerak balik Labu, N9
Sedar tak sedar tau-tau je dah raya keempat weh...ini bermakna kami dh berada di kg halaman Labu, N9. Ala pernah dengar tak Homestay kg Pelegong?? Ha tu la kampung den..
Kat Labu pon beraya mmg sakan la jgk...
Kul12 pagi balik rumah...huhu..kul11 mlm pon leh lagi mkn mee goreng kat umah pak long.layannnn...

Irdi yang berhias toncet...
Di samping cik Ajai....
My Bro wif family....
Raya kelima baru lah jumpa jalan pulang ke kajang...hihihi..
sambung balik lepak umah mak...
Sesampai je kat rumah nuha dah tunggu kepulangan kami.chewahh.
Actually dia thn ni raya Terengganu..
Cumel pakai baju kurung berhias toncet jgk..

Toyyib pon sama, Raya kelima baru la jumpa kami...
So lepaking kat rumah mak sampai hari isnin...sempat lg amik gambar toyyib baru balik tadika..hehehe..balik je tadika terus masuk rumah nenek nasib la rumah nenek kat sebelah jek..huhu

.
~ Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin ~
Dari kami:
Mr.Mrs. AJ

10:04:00 AM

Hari-Hari Sebelum Hari Raya & 1 Hari Raya

Alhamdulillah...
penghujung ramadhan yang tenang...
27 Ramadhan yang lepas kami berangkat pulang ke kg my dear hubby @ pahang..yea!
Alhamdulillah Allah bantu kami
coz jalan lengang wa cakap lu...kami tawakal je la balik ari sabtu ptg tu...plan nak balik pg tp dah duduk kat shopping complex mcm dah tak ingt mau balik...so lewat sikit la bertolak dari rumah Mak kat kajang..

Seeeeee! sgt lengang bukan?kami sgt la senang hati sepanjang perjalanan...sambil pasang CD lagu raya..hihihi...
"Balik kampung....Ooooo...balik kampung..."
Haa...ni time 1 hari sebelum hari raya menjelma...huhuhu
My dear hubby org kuat dapur sedang fokus masak lemang...rasa air tangan suami ;)
Sesambil hubby ngadap lemang,
Ada seorang hamba Allah berkata...
"Masak lemang 2 jam je siap ni".
 aiii tak pernah masak lemang ke bang?
Sambil masak lemang lari jap masuk rumah dia nak anyam ketupat pulak...aku tolong jgk tau..tolong rosakkan daun kelapa tu..huhu.  masuk kan beras dlm ketupat pon aku failed!sekian.
inilah hasilnya...
Ha tapi kalu buat kek ni saya boleh...heheh..
this year aku hias kek mcm gini...ada colourfull satu! ada choclate full satu! hahaha..ada la dlm 10 biji kek aku hasilkan.
so this is my Choc moist cake!
Tiba la 1 syawal yang dinanti...
Bersalaman Mohon Kemaafan
 Zahir dan Batin...gambar salam2 tak perlu kot sbb muka comot ngan air mata nnt..hihi
yerr...dato' tgh bagi hang pau duit raya...
suka puteri dpt duit ye! ~ my SIL daughter

11:46:00 AM

Berpuasa @ Pahang

Salam ramadhan uols...
Minggu kedua puasa ktorg lari balik pahang...
ada urusan keluarga yg perlu di settlekan...
4 hari jgk la duk sane...Besttt woooo!
rilek aku 4 hari...tenang je jiwa raga kami bila dpt lik pahang..
semua adik bradik hubby berkumpul..
meriah la kn bila semua ada...
so kat sane aku rajin sikit la nk buatkan kuih yg agak senang + sempoi...
ak wat kuih popiah maggi bersosej..kikiki..
Macam biasa la menu2 kat sini semua nyer aku jarang makan kat Putrajaya + Kajang ....
So kali ni my Sis' IL masakan terubok bakar bersumbatkan tempoyak..
pjg bebenor ler nama nyer...ak jarang bangat mkn terubok ni..sbb tulang dia mak aiii..
lotih den nak kuis...
Ha nahhh..mkn la sampai lebam...ulam2 ni mmg wajib ada la kat sini...so kali ni aku try la mkn pucuk manggis....1st time beb...sian kn..balik kajang siap bgtau mak aku
"ct mkn ulam pucuk manggis..." huhuhu..mak aku pon tak tau bahawasanya pucuk manggis blh mkn..sian jgk kan?yg kaler putih pjg2 tu pon 1st time aku tgk...rebung aper ntah nama dia..rasa dia mcm berangin2 kit...lembut je isi dia...unik tul rs nyer...heh!
kali ni balik pahang ada la adik dayah yg mcm tweety bird tu...kali ni balik dia dh nk pandai ckp...ramah tul dia bila dh besar..dh pandai jln jgk...geram kn?
Ohhh ya! Ada video dayah tgh soh..seh..soh..seh...

Lil' Hidayah ~ tweety from Mr.Mrs AJ .
Nota Kaki * keadaan dlm video agak serabut almaklumlah time kami baru smpai..
then, ada gangguan + semak2 kakiku...harap maklum.

Tak sabar rasanya nak balik
beraya @ Pahang nih...
~ Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya ~

9:32:00 AM

Raya Nak Dekat...Diaorg Ni Pon Duduk Dekat...

Salam Ramadhan semua...
Kejap je dh 9 ari kita pose kan? Alhamdulillah...
Hati tenang je kan...berkat ramadhan maybe..
semakin hari semakin cpt je ke penghujung ramadhan..
dan itu bermakna raya nak dekat...bila raya nak dekat...apa akan jadi???huh?!

Nuha aper yg jadik?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cuba FLASHBACK time zaman uols kanak2 comel dulu2...aper korang nntkan bila nak raya?
ngeh..ngeh..ngeh...
Nak sediakn poket baju yg lebih besar? nak beli dompet yg banyak ruang? nak sediakan tabung yg saiz paling montok? uit utk aper?
dah tak hingat ker? hihihihi...
Haaa so clever! DUIT RAYA la kn?
Best kalu teringt zaman dulu2 kn?
Tp tu smua dh berlalu skang ni zaman kita pulak menghulur...
So skang ni askar2 aku dh siap sedia beratur je nk terima pingat...hahaha
Seronok bila jadi kanak2...x payah pikir itu dan ini...wahhh gitu!!

Firman ni pose yang yuk!Time buka dia kul11..hihi Tp ok la berusaha la jgk...
br 7 thn ..


Irdi konpem la x pose...huhu..
tp bila time org buka pose
dia pon join skali..
dia ni tunggu duit raya je nih..

So far, Kakak je yang berjaya puasa penuh..
umo dh 9 thn msti blh...
Yang ni...hemmm..tok sah citer ...
Yang ni lg laaa...
Yang ni? dah..dah...diam2 je..

Happy je mereka2 ni..
Mereka sgt pandai berdrama...
Dan Misi Raya diaorg pon semakin hampir..
Jaga-jaga!!!
time raya semestinya kecoh!
~ Selamat Berpuasa dan Berbuka ~

Related Posts with Thumbnails