2:17:00 PM

PERKONGSIAN ILMU KEPADA SAHABAT2 DAN BAKAL PENGANTIN

Salam...
Entry kali ni just nk kongsi sedikit ilmu tentang persediaan persiapan perkahwinan...
x semestinya utk bakal penggantin..
yg dh berkahwin pun boleh..sbg teladan utk masa depan...
sblm wat list persiapan kahwin ni kene jgk tau sedikit sebanyak ape yg
sunnah dan aper yg bid'dah utk persiapan perkahwinan kita...
Drpd >> Ust Dato' Ismail Kamus

Bid'ah dalam perkahwinan bangsa Melayu....


Ini adalah sedutan dari petikan kuliah ust Dato' Ismail Kamus...jika ingin dgr lebih mendalam blh la singgah kat youtube >> search >> Rahsia Perkahwinan - ust dato' ismail kamus

Renung-renungkan sahabat-sahabatku....Selamat beramal ;)

~ InsyaAllah kita peroleh

keberkatan di hari perkahwinan kita ~

9:53:00 PM

KELAHIRAN

Salam...
entry kali ni nk share tentang kelahiran baru dlm Mohd Noh Family!!!!
28 Julai 2010 >> tarikh kelahiran puteri sulung my Bro...
kami sekeluarga sgt2 lah happy dgn kelahiran bby girl ni..
2.27 kg :: hospital serdang
so skang ni my bro dh ada sepasang anak yg comellllllll ;)
anak sulung >> lelaki , 5thn
.
.
.
.
Seusia >> 2 hari
Nama sebelum daftar >> Irdina farhain farouk
tapi ada sedikit perubahan coz my bro mcm x berapa ngam ngan nama farhain so dia tukar 'Ferliz'
Nama setelah diteliti >> Irdina Ferliz
Nama my bro + my sis = Farouk + Raja Ismayanti = gabungan F & I
Nama putera mereka >> Firman izham = F&I
Nama Puteri mereka >> Irdina Ferliz = I&F
Temanya F & I ..hehehehe
Gamba kat atas td tu masa umur dia 2 hari...
tapi setelah di jaga dgn rapi dan sempurna 'Irdi' sudah menunjukkan sedikit penambahan lemak di bahagian muka..hihihihi
setelah 13 hari
.
.
.
.
.
.
.
.
Dahi sudah naik ruam....huhuhu...gambo dia bukak mata masih lum berjaya
di-snap...
tunggu MMs dr mama dia..Lalalala...
~Alhamdulillah dgn kurnian yg Maha Esa~

Related Posts with Thumbnails