11:11:00 AM

Apakah Hi-Goat ??

Salam....entry kali ni sy nak kongsi pasal minuman kesihatan hi-goat ;)
Rasa yang enak >>Penyediaan mudah dan segera >>Sesuai untuk semua >>
Bau yang menyenangkan >>Tanpa gula >>
Tiada bahan pengawet dan pewarna Organik
"RM 30.00 / 1 BOX = 15 packet"
Mesti ramai yg dh tau kan pasal Hi-Goat...
So baik kita terus ke isi kandungan dalam minuman ni ya ;)
Kajian telah mendapati susu kambing adalah Susu Yang Terbaik selepas susu ibu kerana mengandungi sumber nutrien seperti berikut:

Tenaga>>Protein>>Lemak>>Karbohidrat>>Gula>>Kalsium>>Zat Besi>>
Vitamin A >>Vitamin B2>>Vitamin C>>Vitamin D>>Vitamin B12>>Asid Folik >>
Inositol >>Sodium>>Potassium

Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:-
Protein 2.1 kali ganda>>Kalsium 2.2 kali ganda>>Zat Besi 2.0 kali ganda >>
Potasium 2.1 kali ganda >>Vitamin A 3.8 kali ganda >>
Garam Galian 2.0 kali ganda>>Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
:: Ada lagi kebaikkan nyer ::
::Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan
::Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu
::Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu
::Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam
::Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik
Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?
Merawat Kencing Manis>>Sakit Jantung dan Darah Tinggi >>
Gastrik>>Asma (Lelah) >>Acute Anemia >>Tulang Belakang Reput >>
Angin Ahmar >>Insomnia >>Kebas Kaki dan Tangan >>Migrain >>
Semput >>Masalah Keletihan >>Masalah Kulit >>Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran >>Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
Pasti anda tertanya-tanya kenapa Susu Kambing Hi Goat boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan untuk semua tanpa mengira umur (bayi,dewasa & warga emas) serta membantu menyembuhkan penyakit? Ini adalah kerana Hi Goat mempunyai faedah-faedah berikut kepada kesihatan:
Rendah Laktosa>>Tinggi Protein >>Tinggi Kalsium >>Tinggi Selenium >>
PH Alkali >>Molekul Lemak Halus
p/s : Susu kambing juga merupakan minuman yg menjadi kebiasaan oleh
Nabi Muhamad S.A.W ~ saya pasti anda juga tahu tentang itu kn? ~ Jadi apa kata kita jadi kan susu kambing minuman kebiasaan kita juga ~ Sunnah ~
"If Need More Info just Roger2 Me ok ;)"

8:58:00 AM

Congratz to LBS team ...

BOX OFFICE ??

Lagenda Budak Setan or LBS set a new record box-office hit for local
romantic movie...
So...get a ticket and watch this movie ya!!
Congrtaz LBS team!!! ;)

3:18:00 PM

Jalan-jalan @ Taiping..

Taiping oh taiping....
Alang2 dh smpai taiping apa lah salahnyer jelajah jap kat pekan taiping nih!
cantik jgk view kat sini...bagus la utk shoot gambar....ms smpai je kat sini mmg
bnyk pasangan pengantin yg amik gambar kat area tepi taman tasik...ada pasangan yg pkai baju kaler kelabu...merah hitam...hijo...biru...mcm2 lah...kalah la kat putrajaya...ada yg sekali tu dua pasangan pengantin sekali gus photographer tu shoot...huhuhu...jimat!agaknya pasangan adik beradik kawen serentak kot...
tp view kat sini mmg sgt cantik....MasyaAllah!cantik...itulah ciptaan-Nya ...
permulaan di pekan taiping...hehehe...
So destinasi pertama yg dituju >> Muzium taiping...haaa...sempat jgk la
amik gambar syok sendiri kat sini...sedehana besar kawasan muzium ni ..tp boleh memuatkan sebuah pesawat tau!!
Pesawat!!!
Destinasi seterusnya...Zoo taiping...yehaa...tapi sempat jgk la beli soklat bar

kat depan zoo ni...ada pulak promosi coklat...murah sgt....1 bar 180gm x 3 bar = rm10 sahaja...sgt murah....kalu yg 90gm x 4 bar = rm10 huhu..murah kn? so sy beli la yg 180gm...so dpt la 3 bar yg besar....sy amik perisa crunchy and choc oreo...gambar kat bwh ni contoh 90gm...ha leh la jual coklat pasni...hahaha

ni >> ZOO TAIPING
harga tiket kat sini murah sedikit berbanding zoo negara...
tp yg best kat sini ada SAFARI NIGHT ...
waktu beroperasi 8.30pg - 6.00 ptg ~ zoo taiping
6.00ptg - 12 mlm ~ safari night

masa utk gerak ke tmpat seterusnya....
" becoming mama n papa " huhuhu... not yet lor...so pinjam dulu anak
Jay + Ayu..hehe..
nampaknyer mcm x kekok mendukung anak org...hehe
ok next! Taman Tasik Taiping

Ni view kat tepi tasik....kat sini pun ramai pengunjung....ada bot, sampan, ada basikal atas air...huhuh...(sbb kene kayuh..)
kat sini lah ramai pengantin amik gambar....ramai sgt2....view mmg cantik...terpegun....and yg paling best waktu smpai sini hujan baru teduh...sgt2 cantik kalu shoot gambar....
yang unik kat sini adalah pokok2nyer...pokok kat sini besar2...seolah-olah sudah berbelas-belas tahun usianya...maybe puluhan tahun....dahan2 pokok melentur mnyembah bumi....sejuk je mata memandang....kawasan kat sini bersih...di jaga rapi....so inilah tmpt last ktorg g...sebenarnyer kat sini ada 1 tmpt yg popular dgn mee udang tp x sempat nk g....cuba jgk cari mee udang kat tmpt lain tp misi x berjaya sbb kedai tutup...adoiii...it's ok...maybe next time ya ;) ktorg mkn kat restoran yg xder mee udang...:( huhu
we've fun kat taiping ... tmpt baru mencetus idea baru... dpt pangalaman baru ...
btw thank's to JAY n Family ;)

~ Taiping ~

12:00:00 PM

Ziarah kg PAK DARUS,Taiping ..

Salam....kenduri kawen lg...1 lg pasangan disatukan....Alhamdulillah....
Last weekend ktorg g kenduri kawen member opis kat Kg Pak Darus, Taiping....tp ktorg x g sendirian...ktorg gerak dgn bf hubby Mr Jay n family....nampak gayanya kami je la wakil dr opis yg dtg...maybe yg lain ada hal2 yg x dapat dielakkan....
so ktorg gerak dr kul10.30 pg....smpai sane dlm kul 2.00 ptg...layannnn je sepanjang jalan...huhuhu...
jenuh jgk la nk tunggu smpai...perut pun dh nyanyi2 dh...hujan renyai2 pulak tu...adoiii...mendayu-dayu lagu dlm peyut....hehe
smpai2 je salam2 tuan2 umah..pastu terus ar beratur amik lauk...hahahha....tujuan utama g kenduri kawen....lgpon ms smpai tu rombongan pengantin pun kebetulan baru smpai...so penggantin pun sibuk mkn2 jgk....hehehe
Muka ktorg yg dah kenyang...huahuahua....
Mr Jay son's 'Ryan'...dia antara yang menghiburkan kami....dia sgt cool!!!
Sempat lg jln2 kat area bandar taiping....huhu...
So...nilah penggantin di kg Pak Darus tu.....Congratz ya Wan & Bibi...
p/s : gambar ni sy amik kat blog photograher ni Mr Jai
juga photographer sy ;)


~ To be continue Taiping Vol. II ~

Related Posts with Thumbnails