2:00:00 PM

Renungkan sejenak....

Saya terpanggil untuk mendengar lagu ini...cuba korang tgk video ni dan dgr lagu ni....boleh menyentuh jiwa ?? mengalir air mata?? keinsafan?? sy boleh rskan sesuatu...

Dengar...Lihat...dan Rasakan...


:: sy serta lirik lagu ni ::

RAMLI SARIP - BAHASA TERINDAH ~Yang diucap dalam bahasa terindah~jawapan yang bertanya didengar nabi~antara kagum dan khusuk setiap ayatnya~lereng gunung menjadi amat sunyi~suara saja tegas bergema~disampai arah berkias maksud serentak~tapi jelas intinya~tidak sedetikpun Allah menghindar~atau mencemuh nabi disisi segala didoa~dipenuhi segala yang dipinta tulus dan penuh baraqah~yatim ia tak berlindung~tidakkah tersedia juga bumbung baginya~awal begitu bergantung~kini tidakkah merdeka~bebas hidupnya...

~ Allah sentiasa bersama kita ~

11:51:00 AM

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

Blogger sy masih baru...hehehe...So Ben sila la singgah ye!

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

11:11:00 AM

Movie : Lagenda Budak Setan....

Finally, baru dapat tgk movie ni....
:: sedikit Info ::
Filem ini diangkat daripada novel popular karya Ahadiat Akashah yang diterbitkan pada 1985 ini cukup dramatik bermula dengan kehidupan Kasyah di kolej hinggala bekerja dan berkeluarga. Cinta suci Kasyah dan Ayu tidak berpanjangan apabila mereka dipisahkan waktu kerana Kasyah menyiapkan kajian ijazahnya di pedalaman...Wah!!ayat!
Ya! saya baca novel ni semasa sekolah menegah dulu2...x sangka diaorg filem kn citer ni...Dulu pkai imaginasi sendiri je bila baca...tp skang ni leh la tgk hasil imaginasi dlm bentuk filem....Pelakon2 pon best...So Novel ini pasti ada HUGE followers!dan pasti akan tonton filem ini...So sy pon tidak ketinggalan...maybe org2 yg x baca Novel ni x begitu excited utk tonton filem ni kot??...but utk pembaca novel sudah pasti ini saat yg dinantikan...
Ingat lagi Novel nih????ye....ini lah dia novelnyer....
Sy ada upload Lagu2 yg diputarkan dalm filem nih....dengar..lihat..rasakn ! Lagu
dalam video ni hasil nyanyian dari penyanyi indonesia "Gio dan Fili"...



Sy berpuas hati dgn filem nih....filem ni bukan lah sehebat filem lain mcm Prince of Persia? huhu..tp filem ni adalah filem yg bermain dgn emosi...Setiap babak ke babak meningkatkan emosi dan mampu mengalirkan air mata,ye betul... di tambah dengan persembahan mantap barisan pelakon. Ada value bg pembaca setia novel ni...ha mcm tu la lebih kurang....pembawakan watak...Sinematografi yang sgt bagus!
So ini lah xtvt penutup utk percutian sy selama 3 hari....berserta shopping wit hubby semperna SALE!!yea! thank's hubby...
:: Dan yang pasti.....Ada smbungan utk Lagenda Budak Setan II...sbb Novel yg sy baca dulu pun ada edisi ke-2 !so nntkan ya! ::

~ Lagenda Budak Setan ~

10:27:00 AM

Holidayz...with oYib??

Salam...hari ni baru masuk kerja...penat so kene cuti sehari..huhuhu...so entry kali ni ada sedikit cerita sy cuti2 malaysia bersama Askar kecik!!hahaha...dia nak ikut dgn hati yg gumbira....Jumaat mlm ktorg g umah kak min sambil g culik dia...sebelum culik jumpa lah dgn ayah (My Bro) dia kat sebelah umah kak min...

My bro sempat la bercerita pasal "mintak izin" :

My bRo : Toyib, ni abah nak bgtau..kalu toyib nak kuar pegi mana-mana toyib kene mintak izin dengan abah tau...

Toyib : hanya angguk...

My bro : Toyib kene ckp dgn abah mcm ni "Abah toyib nak ikut cik ct dgn cik ajai " ~ My bro ajar lah toyib ckp mcm dia ckp tu....

Toyib : tiba-tiba toyib terus ckp "ha.BOLEH!" hahaha..


~Moral : sape yg mintak izin sape nih??adeh..~


Lepas tu ms dlm kereta ktorg tanyer la dia toyib mcm mane mintak izin dgn abah.?? Toyib : entah lah..toyib x tau..mintak izin tu aper? huhuh...jenuh la ktorg nak terang kan kat dia mlm tu ...huhuh

Ini lah dia....Askar kecik....

dia suka saya cucuk hidung dia....dia hanya merelakan dgn senyuman...hah! Dia sgt gembira ikut ktorg ...dan sentiasa bersama cik ajai kesayangannyer...



Ari Ahad kt org balik KL...Masa on da way nak balik ...ktorg singgah mandi-manda di Hutan Lipur Lentang ..sbb dah janji dgn dia nak bwk mandi sg.....smpai sini pon dh petang....tp puas jgk la mandi....

Baru mandi kejap dh menggigil...ketaq2...adui....




Hanya sempat tapau KFC je...huhuh...mana sempat nak masak2 bagai....boleh la...

B Sgt seronok mandi sg..huhu...tmpt ni mmg best utk bermandi-manda...sbb x bnyk batu mcm kat sg2 yg biasa ktorg g....air pon dlm....ada yg cetek utk kanak....dan ada jgk kolam takungan air bukit...best...dah nak maghrib pon still ada org lagi??uhuhu....tp ktorg cabut sblm maghrib...kang kene ikut hantu air lak kang...adui!!!

:: So kepada sesipa yg suka g picnic..leh la g

Hutan lipur Lentang.. ::

Related Posts with Thumbnails