9:32:00 PM

Hari Raya Haji & Pahang

Salam all...Br terkedek-kedek nak update blog...ahah!!
Entry kali ni tentang hari raya haji!!
Alhamdulillah tahun ni kami berhari raya @ rumah mertua tersayang ;)
Lain rasanyer berhari raya kat pahang..bestttttttttttt sgt2.....
persiapan mcm persiapan hari raya aidilfitri...kami kat sane siap g beli barang persiapan raya tuu...mcm raya puasa je rasa..huhu
so lepak pahang 9 hari..hehehe..My MIL sediakan kuih raya je 10 jenis
ada kuih tunjuk n ada yg buat sendiri
...wahhhhhh...kalu kat kajang smbut raya korban mmg ssh la nk jumpa kuih lbh dr 3 jenis..huhuhu..mmg betul2 raya kat pahang....1st time raya kat pahang nih....kn baru tawen...hehe...
so sempat jgk snap juadah "HOMEMADE" ok...rajin My MIL sediakan mcm2 juadah....sy hanya buatkan moist choc cake jek..hehehe...


Mcm biasa nasi impit mmg wajib ado....kalu hari raya puasa aritu wat ketupat...tp ry korban ni wat nasi impit ;)
Haaaa!lemang ni 1st time sy tgk org buat x yah guna buluh...hehehe..My MIL wat guna daun pisang and kukus je dlm periuk...simple jek...kalu kat kajang asal lemang je bakar dlm buluh...ni simple jerk gulung2 ngan daun pisang then kukus je...lg sedap n x hangus...cantik je isi ...hehehe..jakun2..adeh!

Kuah kacang fav hubby ....

Ni lg fav hubby....rendang daging itam ..fuhhh mmg fav b...

Saya sudah pandai buat kuih ini!!!!!hehehe...nnt kita kongsi resepi ek...

Yang ni pun saya sudah pnadai buat ...ngeeee...nnt kita kongsi resepi jgk tau...kuih tradisional tuuuuuuuuuuuu....

Genap 9 ari duk pahang ...kami bergerak ke kajang pulak.....tido rumah my mom then g rumah my Bro jalan2 sambil tgk Puteri Irdinaaaaaaa...
saya rindu sama dia....

Ni muka dia baru bangun...mmg pandai tgk camera cenit ni...huhuh

Rilek2 ngan cik Ajai luuu...

Adoi tembam pipi dia...



Belah kiri tu Firman, abg Putri sebelah kanan tu pulak cm biasalah askar ni ader je hahahha..Toyib!! ok la gambar diaorg ni sbg penutup..heh!

~ HaRi RaYa KoRbAn ~

0 comments:

Related Posts with Thumbnails