12:25:00 PM

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR HUBBY...

Salam...
Semalam hari ulang-tahun kelahiran my dear hubby
~ Muhamad Rizal
~ 20082010 ~ cantikkan tarikh ni hehehe... 2008 + 2010 ..
1 week jugak la nk plan apa for his becoming birthday...
Plan A
Nak celeb kat luar...lagipun skang ni kan bulan ramadhan, so sure banyak buffet yg boleh kitaorg serbu...Dah siap survay dah tmpt2 yg menarik tapi......... bila fikir2 balik mcm benda yg biasa dibuat kalu nak sambut birthday kn??
Oleh itu, huhuhuhu...sy ada plan 1 lg...hopefully better than plan A...
Plan B
Masak kat rumah dgn menu yg lebih menarik dari menu harian...
simple kn??? tapi ada kepuasan!!!
Result
Saya pilih PLAN B!!!!!!
maka bermulalah pemilihan menu2 yang sesuai gituuu...
Fikir punya fikir dapat lah beberapa menu untuk melengkapkan pakej masakkan untuk my dear hubby....
So smlm lepas balik keje trus masuk dapur....lambat jgk la start masak...dalam pkul 610pm cmtu...sbb singgah kedai Pak Abu?? jap.... huhuhuhu...
.
.
.
.
.
.
~MENU~
Kek sy order sebab x cukup ilmu lg nk design kek yg mcm ni...sy order kat camelira enterprise.. thanks ya Ira...Tema untuk kek sy pilih tema BOLA ok. ye la takkan nak kasi kek tema bunga2 kaler pink kot! hehehhe. So sy suruh la Ira design lambang Team fav my hubby "LIVERPOOL"
~Double Layer Choc...~Sedappppppppppppppppp sgt!


So ini lah menunyer ~ Spaghetti Bolognese ...Actually saya pilih menu ni sbb kebetulan last week hubby ada tanya pasal spaghetti...dia mcm teringin je bunyi2nyer...So ini lah masanye saya realisasikan keinginannya...kn? hehehe Meat Ball dia sedap...besa2 pulak tu....nanti kita kongsi resepi k....


Ini ~ Black Pepper Steak ... gambar agak blur sikit...huhuhu... Resepi ni pun nnt kita boleh kongsi ya ;)

~ Mulut dicuci dgn - Vinnetta Brownies Choc ....Dah nak cair dh mkn cpt!!!...Tapi mmg sedap la...sbb ada brownies choc kat dalam...senang je nak dapat..ada jual di supermarket2 berdekatan ..hehehe


So inilah menu yg sempat saya sedikan for my dear hubby dalam masa 1 jam lebih....hubby kata dia terharu sgt sy saya masakkan menu2 ni utk dia...~mata dia dah merah2 dh....hehehe...shayang b...

~ HAPPY BIRTHDAY TO MY DEAR HUBBY ~

0 comments:

Related Posts with Thumbnails