1:14:00 PM

Pahang vs Johor??

Salam....atas sebab2 yg x dpt dielakkan, last weekend ktorg balik pahang...actually ini bkn our plan...x plan langsung..plan sebenar adalah nk g kenduri kawen member opis"shahidah+anas" @ Johor ..tp last2 kene lik pahang....baju nak g kenduri pon dh siap....xder rezki la nmpknyer....aper2 pon selamat pengantin baru ye my fwen..biasalah dah kawen ni komitmen kat family ni lg penting kn?? so..mlm baru gerak g pahang ...smpai sana dh kul 1pg....siap berenti kat shell ' Zzzzzz'..huhuhu...safety first!
tup..tap..tup..tap..dah nak balik KL...nak singgah umah NISA kat sg tekam pon x sempat...hubby demam pulak tu time kat pahang...so xder rezki jgk la nk tgk bby Aleesya ..
time balik kalini masih dlm musim buah-buah tempatan....
so my MIL sempat la bekal kan kami buah-buahan tempatan yg ada kat belakang rumah ;)
thank's mom...muah..selain tu jgk my MIL sempat la buatkan 'sambal itam' utk my fren kat opis "JIJAH"...thank's again mom =) kami cayang mak...tp lupa nk snap gambar sambal itam tu...sambal tu semakin diminati kat area KL ...mahal jgk la org sini jual...sambal itam ni dia buat dr buah belimbing, ikan bilis,cili api ....sbb nama sambal itam ni wujud adalah kerane buah belimbing tu dimasak smpai jg itam legam....iyeke?? yerlah! mmg meleleh ar air liur kalu teringat smbal itam nih...adeh...
buah pun dh x berapa bnyk kat umah my MIL ...so mana yg ada je la bawak balik
Sempat jgk bungkus kan buah rambutan utk KAK ISMA hehehhe.... delivery smpai kat umah lg tuh...
buah durian ni my MIL belanja...bestnyer....cayang2 mak...hehehhe..mkn durian smpai pening...hadoi...
Terliur x?? Muahahahahah....
Time nk gerak balik KL ada lak peristiwa seekor burung yg terbabas langgor kete kami???
bunyi kuat lak tu...gedebuk! maybe burung ni pening bau durian kot...haih!!
dia ala2 mcm terbabas la...terbang..terbang..terbang...tiba2 ..GEDEBUK! langgor pintu kete...terus terbaring atas tanah...x gerak2 lak tu...mata mcm ala2 nk tutup dh..
diam je burung tu...my MIL amik burung tu letak kat tmpt selamat...
mula2 dia diam je...mcm nk mati pon iyer jgk....mata dh pejam abis dh...dlm hati "xder harapan la burung nih.." pastu bila biar je dia lama2 dia pon bukak mata...
alhamdulillah...maybe td dia pening2 lalat la tu dh langgor kete...
Kaki dia pon masih senget2 lg...x stabil lg nih..
okeh u can fly .........sayonara!! ehh ni burung aper ek??
~ sekian ~

0 comments:

Related Posts with Thumbnails