11:11:00 AM

Movie : Lagenda Budak Setan....

Finally, baru dapat tgk movie ni....
:: sedikit Info ::
Filem ini diangkat daripada novel popular karya Ahadiat Akashah yang diterbitkan pada 1985 ini cukup dramatik bermula dengan kehidupan Kasyah di kolej hinggala bekerja dan berkeluarga. Cinta suci Kasyah dan Ayu tidak berpanjangan apabila mereka dipisahkan waktu kerana Kasyah menyiapkan kajian ijazahnya di pedalaman...Wah!!ayat!
Ya! saya baca novel ni semasa sekolah menegah dulu2...x sangka diaorg filem kn citer ni...Dulu pkai imaginasi sendiri je bila baca...tp skang ni leh la tgk hasil imaginasi dlm bentuk filem....Pelakon2 pon best...So Novel ini pasti ada HUGE followers!dan pasti akan tonton filem ini...So sy pon tidak ketinggalan...maybe org2 yg x baca Novel ni x begitu excited utk tonton filem ni kot??...but utk pembaca novel sudah pasti ini saat yg dinantikan...
Ingat lagi Novel nih????ye....ini lah dia novelnyer....
Sy ada upload Lagu2 yg diputarkan dalm filem nih....dengar..lihat..rasakn ! Lagu
dalam video ni hasil nyanyian dari penyanyi indonesia "Gio dan Fili"...



Sy berpuas hati dgn filem nih....filem ni bukan lah sehebat filem lain mcm Prince of Persia? huhu..tp filem ni adalah filem yg bermain dgn emosi...Setiap babak ke babak meningkatkan emosi dan mampu mengalirkan air mata,ye betul... di tambah dengan persembahan mantap barisan pelakon. Ada value bg pembaca setia novel ni...ha mcm tu la lebih kurang....pembawakan watak...Sinematografi yang sgt bagus!
So ini lah xtvt penutup utk percutian sy selama 3 hari....berserta shopping wit hubby semperna SALE!!yea! thank's hubby...
:: Dan yang pasti.....Ada smbungan utk Lagenda Budak Setan II...sbb Novel yg sy baca dulu pun ada edisi ke-2 !so nntkan ya! ::

~ Lagenda Budak Setan ~

0 comments:

Related Posts with Thumbnails