11:48:00 AM

Summary Report at Zoo Negara

Assalamualaikum... ini adalah kesimpulan yang disimpulkan sampai bersimpul untuk entry kali ini...hehehehe
apabila rayyan berada di zoo negara!!!!




RAYYAN:kecik sangat ker sayer...org main langgar je sayer...!it's ok uncle...papa where are you??
PAPA: let's go son...let's see the elephant...!
 ~THAT's ALL~

2:38:00 PM

RAYYAN WARDED

Assalamualaikum...


Tajuk entry pon ala-ala kecemasan je kan. Itu lah dia, hero kecik sy dikejarkan ke hospital...yang berpunca jatuh katil.

Benda ni jadi awal Disember kelmarin, hari sabtu jam 3pg. tengah-tengah sedap tido tiba-tiba dgr dia nagis tengok-tengok dah duk terbaring kat lantai. punyer la kelam kabut sy. pujuk-pujuk dia nangis then dia ok boleh sambung tido balik. Tapi tiba-tiba je dia dia muntah. OMG! banyak dia muntah..bawak ke bilik mandi dia muntah lagi + mengigil. sy ok lg time tu..boleh lg tido kan dia balik. TIBA-TIBA dia muntah lendir kuning pulak. Kalini mmg tak boleh tunggu lagi. masa tu dah pukul 330pg. terus tukar baju and terus g kecemasan.
sambung muntah lagi. kesian anak mama.dia pon letih dah time tu. doc check je terus kasi ubat tido...utk buat CT SCAN. pung pang pung pang jam pon dah kul7 CT SCAN pon dah buat...dia pon dah pengsan lps nangis-nangis + masuk air + kesan ubat tido. Doc ckp rayyan kene tahan utk monitor dia 24hours. Coz result CT SCAN tu Alhamdulillah OK. So dengan rela hati kami pon bermalam la di wad.

Selepas selesai buat CT SCAN


Masih tido lena lagi selepas beberapa jam....mungkin kesan ubat tido tu....
Dia dah bangun and tido balik...masih mamai lagi...sudu sebagai peneman!haih!


Bila dah petang baru dia bangun...dan boleh senyum...duduk...dan sibuk nak cabut jarum kat tangan. Akhirnya berjaya jgk dia cabut jarum itu...dia rimas!

Keesokkan harinya cukup 24hours. rayyan pon dah stabil..mkn ok..berlari pon ok..so doc kata discharge.Alhamdulillah. Doc kategorikan kes rayyan sbg ==> "celebral concussion". Alhamdulillah semuanya selamat. Amin.

2:10:00 PM

UPDATE BUNDLE

Hello Geng! Lamanyer tak hupdate blog kan? tula keBiziAn di tahap maksima!!! Komen uolls pon x sempat nk balas....SORRY kengkawan!

Banyak benda yang berlaku sepanjang KEtidak updateTAN blog ni... Antaranya:

ENTRY 1. ABANG DEN DAH KAWEN....


Finally...sampai jgk seru dia utk berkahwin.. Actually sy ada 3 org abang...2 dah berkahwin..tinggallah dia ni sorang still hidup membujang....enjoy sangat dia hidup membujang...kitaorg panggil dia PALI coz nama sebenar FAZDLI B. MOHD NOH...anak manja ni...org dia pon sempoi jek...nama isteri dia PUTERI ALIYA....so, kesimpulannyer Bertambah la kakak ipar sy....yihuuuu!!!!welcome to our family!

ENTRY 2. ECZEMA
Bagi ibu-ibu yang ada anak kecil mesti agak biasa bila sebut ECZEMA bukan? 

Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi. Terutamanya, di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Kebanyakan kes, ia berterusan sehingga peringkat kanak-kanak.


My lil' son  pon ada eczema...dia alah pada telur. Sejak umur dia setahun selalu naik merah bahagian leher...lipatan lengan..and dada...kesian dia..kalu naik merah2 je msti nk garu-garu...kadang2 sampai berdarah...1st naik merah-merah cmtu sy bawak dia jumpa pakar kulit...so doc kategorikan sbg eczema. doc ada bekalkan ubat , berkesan ubat tu hilang segala merah-merah...Then tak lama lepas tu datang lagi merah-merah...garu-garu...kulit pon kering.. keadaan ni berlarutan sekian lama...macam-macam krim kulit sy beli...dan akhirnya sy diperkenalkan dengan satu produk ni mmg direka khas utk penyakit eczema.(Actually ada jgk produk lain khas utk eczema tp keberkesanan tidak mnyerlah!)So mari cuba yang ini!!!!!!!!!!

JENG...JENG...JENG...

TADAAAAAA!!!!


sangat puas hati bila pakai mandian EZERRA...EZERRA ada mandian dan krim. baru sekali dua pakai terus merah-merah hilang. kulit kering yang kene garu sampai berdarah pon dah tak de beb!
Wacaya samaluuuuuuuuuuuuuuuuuu EZERRA!


Semoga ENTRI ini berguna kepada ibu-ibu yang memerlukan seperti sy ini. EZERRA ni boleh dpt di farmasi-farmasi berdekatan. Harga semasa RM41 untuk mandian dan krim RM23.
Selamat mencuba ya!

That's All For Now.

Related Posts with Thumbnails